Оглас за продају оснивачког удјела у ЈП Информативни центар д.о.о. Рудо

Република Српска

ОПШТИНА РУДО

-Начелник-

Број: 02-477-41/24

Датум:15. август 2024.године

 

На основу члана 59. Закона о локалној самоуправи („Службени гласник Републике Српске“, број 97/16, 36/19 и 61/21), и члана 7. Одлуке о начину и условима продаје оснивачког удјела у ЈП Информативни центар д.о.о. („Службени гласник општине Рудо“, број 11/24), Начелник општине Рудо, расписује

ОГЛАС
за продају оснивачког удјела у ЈП Информативни центар д.о.о. Рудо

 

I           Општина Рудо продаје путем усменог јавног надметања-лицитацијом оснивачки удио у ЈП Информативни центар д.о.о. Рудо.

II          Лицитација за предметну имовину одржаће се дана 04.09.2024. године сапочетком у 11,00 часова у канцеларији број 15 у згради општине Рудо.

III        Почетна продајна цијена имовине из тачке I овог огласа је 34.977 КМ, уз обавезу купца да у наредне двије године задржи број радника који је предузеће имало у вријеме закључења уговора о купопродаји оснивачког удјела.

IV        Право учешћа на лицитацији имају сва правна и физичка лица која у остављеном року поднесу пријаву и уплате кауцију у износу од 1.000 КМ на жиро рачун општине Рудо број: 5620060000126107, отворен код НЛБ банке, врста прихода 729-124, шифра општине 080, буџетска организација 9999999 и доказ о уплати кауције доставе Комисији за спровођење поступка лицитације.

V         Физичка лица која учествују у јавном надметању (лицитацији)потребно је да Комисији на увид доставе један од идентификационих докумената(лична карта, пасош) као и пуномоћ лица које их овлашћује. Правна лица која учествујуу јавном надметању потребно је да Комисији на увид доставе доказ о упису у судскирегистар правног лица, као и овлаштење лица које их заступа.

VI        Купопродајну цијену имoвине (уз умањење у износу уплаћене кауције), купацје дужан уплатити у року од 15 дана од закљученог поступка лицитације, а пренос оснивачког удјела биће извршен након исплате купопродајне цијене и закључења уговора о преносу оснивачких права код нотара и његовог провођења код надлежног регистрационог суда и закључења споразума о задржавању броја радника.
Ако најповољнији понуђач одустане од закључења уговора, губи право на повраћајположене кауције.
Све трошкове око израде и провођења купопродајног уговора сноси купац.

VII   Обилазак предузећа и увид пословне књиге, анализу пословања ЈП информативни центар Рудо и Елаборат о процјени вриједности капитала  може се извршити дана 23. и 26. августа у времену од 08-15 h у просторијама предузећа.

VIII      Рок за подношење пријава за учешће у јавном надметању- лицитацији је 15 данаод дана објављивања огласа.

Оглас ће се објавити на веб страници општине Рудо, огласној табли општине Рудо и дневном листу „Глас Српске“. Ако оглас не буде објављен истовремено, рок ће серачунати од дана последњег објављивања.
Пријаве се подносе на посебном обрасцу који се налази у Центру за пружање услуга грађанима-шалтер сала и на сајту општине Рудо, а достављају се на адресу: Општина Рудо, улица Драгољуба Драже Михаиловића бр.41, са назнаком „Комисија за спровођење поступка лицитације“.

НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ

   Драгољуб Богдановић С.Р.

Образац пријаве